Internationale Vrouwendag in Haarlem

Internationale Vrouwendag is een actiedag van de vrouwenbeweging, jaarlijks op 8 maart. De dag werd uitgeroepen door Clara Zetkin op de internationale vrouwenconferentie in Kopenhagen in 1910. Met de opleving van de feministische beweging in de jaren zestig van de vorige eeuw kwam de belangstelling voor een internationale vrouwendag weer terug en sinds de jaren zeventig wordt er in veel landen aandacht aan besteed. In 1978 werd de dag door de Verenigde Naties als feestdag erkend.

Ook Haarlem heeft een decennialange traditie wat betreft de viering van Internationale Vrouwendag. In 2011 wil de Haarlemse Stichting De Brugmakers i.s.m. de moedercentra van Haarlem het thema ‘Generaties vrouwen uit diverse culturen – wat kun en wil je meegeven’ op 8 maart naar voren brengen met een divers programma.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.